برای دریافت مشاوره رایگان و بررسی شرایط خود، همین امروز با کلینیک دندانپزشکی دکتر ناطقی و دکتر فرشته آذرکهن تماس بگیرید. به طور کلی افرادی که نسبت به پایه فلزی (تیتانیومی) ایمپلنت حساسیت دارند یا می خواهند مراحل کاشت ایمپلنت های دندانی سریع تر انجام شود، بهتر است از ایمپلنت زیرکونیا استفاده کنند. در صورتی که از ایمپلنت تیتانیومی استفاده شود در اثر پسروی لثه یا نازک بودن لثه، رنگ فلزی آن نمایان میشود. در مورد ایمپلنت زیرکونیا که سفید رنگ است چنین مشکلی وجود ندارد و حتی درصورتیکه نمایان شود هیچ مشکلی از نظر زیبایی ایجاد نمیکند. بهداشت دندان
ایمپلنت زیرکونیا به دلیل ظاهر طبیعی و زیبایی بیشتر برای دندانهای جلویی مناسبتر است. ایمپلنت زیرکونیا طراحی یکتکه دارد که احتمال شل شدن قطعات یا نفوذ باکتریها را کاهش میدهد. در مقابل، ایمپلنت تیتانیومی دارای دو قطعه جداگانه است که ممکن است در شرایط فشار تغییر موقعیت دهند. بهداشت دندان
به طور متناوب، از زیرکونیا به اندازه کافی در دندانپزشکی استفاده نشده تا موفقیت طولانی مدت آن درک شود و همچنین اینکه سبک های آن به طور مداوم در حال تغییر است. برای مثال، در زمان قرار دادن زیرکونیا، اکثر دندانپزشکان از یک قطعه کاشت زیرکونیا استفاده می کنند اما در ایمپلنت تیتانیوم آزادی عمل بیشتری را برای دندانپزشکان فراهم می آورد. ایمپلنت زیرکونیا ساختاری تک قطعهای دارد، در حالی که ایمپلنت تیتانیوم دو بخش (پیچ و اباتمنت) دارد.
تیتانیوم و زیرکونیا هر دو بسیار زیستسازگار هستند و آنها را به گزینههای عالی برای ایمپلنتهای دندان تبدیل میکند. سازگاری آنها با بدن، خطر طردشدن را کاهش میدهد و باعث ادغام موفقیتآمیز با بافت استخوانی میشود. ایمپلنتهای دندانی تیتانیومی به دلیل مزایای فراوان برای افرادی که به دنبال جایگزینی دندانهای ازدسترفته هستند محبوب شده است. مزایای ایمپلنت زیرکونیا شامل ظاهر طبیعی و زیبا، سازگاری بالا با بافتهای اطراف، خلوص بالا و مقاومت در برابر خوردگی است. همچنین، این نوع ایمپلنت به دلیل رنگ و شفافیت طبیعی زیرکونیوم، برای استفاده در مناطق قابل رؤیت مانند جلوی دندانها بسیار مناسب است.
در مقایسه با ایمپلنتهای تیتانیومی، ایمپلنتهای زیرکونیا دارای تفاوتهای مشخصی هستند. ایمپلنتهای زیرکونیا از مواد سرامیکی ساخته شدهاند و کمتر دچار خوردگی شده و به گزینهای بادوام برای ترمیم دندان تبدیل میشوند. آنها همچنین کمتر احتمال دارد که در بیماران آلرژی ایجاد کنند که مربوط به برخی از افراد مبتلا به واکنشهای آلرژیک به تیتانیوم است. علاوه بر خواص منحصربهفرد، ایمپلنتهای زیرکونیا نسبت به ایمپلنتهای تیتانیومی روند بهبودی سریعتر و راحتتری دارند. این که کدام ایمپلنت برنده میشود؟ این بستگی به نیاز و اولویتهای شما دارد. اگر به زیبایی و طبیعی بودن دندان خیلی اهمیت میدهید، ایمپلنت دندان زیرکونیا گزینه مناسبی خواهد بود.
در حال حاضر در مقایسه ایمپلنت زیرکونیا با تیتانیوم، استفاده از ایمپلنتهای دندان برای درمان دندانهای از بین رفته یک راهکار متداول است. اما یکی از عوامل مهم در مدت عمر و موفقیت ایمپلنت دندان، نوع موادی است که در فرآیند ایمپلنت استفاده میشوند. ایمپلنتهای تیتانیومی با سابقه طولانی و اثبات شده خود، همچنان به عنوان یک انتخاب قابل اعتماد و مقرون به صرفه شناخته میشوند. از سوی دیگر، ایمپلنتهای زیرکونیومی با مزایای زیباییشناختی و سازگاری زیستی بالا، گزینهای جذاب برای بسیاری از بیماران هستند. ایمپلنت یکی از پیشرفته ترین و به روزترین روش های ترمیم دندان های آسیب دیده، شکسته شده یا پوسیده به حساب می آید. ایمپلنتهای تیتانیومی معمولاً دو بخشی هستند که امکان تنظیم بهتر ایمپلنت را فراهم میکنند و اگر لازم باشد، بخش اباتمنت (قسمتی که تاج دندان روی آن قرار میگیرد) را میتوان تعویض کرد.
استحکام بالای این نوع ایمپلنت باعث میشود پس از عمل جراحی عملکرد بهتری داشته باشد. اگر به دنبال یک مرکز دندانپزشکی فوق تخصصی ایمپلنت دندان در شرق تهران هستید که مجموعه کاملی از همه خدمات را به شما ارائه کند حتماً باید به کلینیک دندان پزشکی پارسیان مراجعه کنید. در این کلینیک خدمات کاشت ایمپلنت دندان (ایمپلنت دیجیتال ،ایمپلنت فوری یا یک روزه،کامپوزیت IPS، رادیولوژی، ، عصب کشی، دندانپزشکی کودکان، دندانپزشکی با بیهوشی، و… با افتخار به هموطنان ارائه میشود. از آن جایی که ایمپلنت زیرکونیا هیچ ترکیب فلزی ندارد مشکلی از بابت آلرژی نیز ایجاد نمی کند .
در زمانهای گذشته شاهد این مورد بودیم که هر مشکلی که برای دندانهای ما پیش میآمد در اکثر موارد منجر به کشیدن دندان خراب میشد، امری که امروزه هرچه کمتر رخ داد آن ممکن است. علت این مورد هم پیشرفت بسیار زیاد تکنولوژیهای مورد استفاده در علم دندانپزشکی است. از دندانپزشکی پیشگیرانه گرفته تا اصلاحات پیچیده لبخند و درمانهای پیشرفته دندان را در فضایی آرام و آرامشبخش به شما ارائه می دهیم. زیرکونیا مقاومت خوبی دارد، اما بهاندازه تیتانیوم در برابر شکستگی و بارهای شدید مقاوم نیست.
زیرکونیا به عنوان جایگزین معتبر و ایمن برای ایمپلنت های تیتانیوم می باشد، هر چند دلایل بسیاری وجود خواهد داشت که می توان از کاشت تیتانیوم استفاده نمود. اما بهتر است قبل از انتخاب و شروع درمان، درکی از مزایای بالقوه، محدودیت ها، خطرات و دیگر عوامل مرتبط با ایمپلنت زیرکونیا مهم می باشد. ایمپلنت های تیتانیوم سال ها پیشرفت ها و نوآوریهای طراحی را پشت سر نموده اند و به موفقیت بلند مدت آنها بین 94 تا 97 درصد کمک نموده اند.
با وجود تمام تفاوت هایی که این دو نوع ایمپلنت باهم دارند اما وجه شباهت میان این دو می توان یافت. هم ایمپلنت زیرکونیا و هم ایمپلنت تیتانیوم، سازگار با محیط زیست و بدن انسان هستند و درصد موفقیت فرآیند ایمپلنت نیز در هردو ۹۵ تا ۹۷ درصد است. بنابراین، در صورت نیاز به تعمیر یا جایگزینی، نیاز به پیشرفتهترین تجهیزات و فناوریهای پزشکی برای پرداختن به ایمپلنت دندان سرامیکی وجود دارد.
ایمپلنت زیرکونیا به دلیل زیبایی طبیعی، مقاومت بالا، کاهش حساسیتهای فلزی و طراحی یکتکه ساده، به گزینهای محبوبتر از ایمپلنت تیتانیومی تبدیل شده است. زیرکونیا شکل کریستالی فلز واسطه زیرکونیم است و ایمپلنت زیرکونیا غالبا به عنوان یک ایمپلنت عاری از فلز معرفی می شود. زمانی که این ماده پرداخت می شود، مواد پایدار شده و به کریستال تبدیل می شوند. در طول سال های زیادی موادی که برای درمان های دندانپزشکی مثل جراحی ایمپلنت استفاده می شدند عمدتا ماهیت فلزی داشته و آن به دلیل استحکام و دوام آن بوده است. اما از آنجایی که نگرانی ها در مورد جیوه موجود در برخی از این مواد مثل آمالگام افزایش یافت، بسیاری ترجیح می دهند که در دهان خود هیچ ترمیم فلزی نداشته باشند.
این روکشها از جنس زیرکونیوم اکسید ساخته شده و ترکیبی بینظیر از طبیعی بودن و مقاومت را ارائه میدهند. از طرفی، ایمپلنتهای زیرکونیا دارای سختی و محکمبودن بالایی هستند، اما خاصیت سرامیکی آنها باعث میشود که در مقایسه با تیتانیوم در برابر شکستگی مقاومت کمتری داشته باشند. در شرایطی که بار جویدن بسیار زیاد باشد، خطر شکستن ایمپلنتهای زیرکونیا وجود دارد. با توجه به اینکه جنس ایمپلنت زیرکونیا از سرامیک است، به نسبت در مقابل حرارت حساس تر می باشد و مقاومت کمتری دارند.
اگر قرار است که یک قوس کامل یا یک دندان کامل در دهان جایگزین شود، ایمپلنت تیتانیوم انتخاب بهتر و ارجحی است. از آنجایی که ایمپلنت های تیتانیوم به صورت دو تکه ساخته می شوند، دندانپزشک آزادی بیشتری در ایجاد تغییرات کوچک در زاویه تکیه گاه دارد. این در حالی است که با ایمپلنت یک تکه زیرکونیا، زاویه دادن سخت تر می شود زیرا پایه ثابت نبوده و به دندانپزشک اجازه نمی دهد تا موقعیت را به خوبی تنظیم نماید. با توجه به مقاومت بالای ایمپلنتهای دندان فلزی (تیتانیوم)، نیاز به تعمیر و جایگزینی آنها به دلیل خرابی نادر و مشکلات دیگر کمتر است. با این حال، در صورت نیاز به تعمیر یا جایگزینی، ایمپلنتهای دندان فلزی به راحتی قابل تعمیر و یا جایگزینی هستند.
در مقابل، کامپوزیتهای باکیفیت با دوام بالا، زیبایی طبیعی و حفظ سلامت دندان، سرمایهگذاری هوشمندانهای هستند. مشاوره با دندانپزشکان متخصص کلینیک سپهر سلامت و بررسی دقیق گزینهها، به انتخابی مطمئن منجر میشود. کیفیت باید بر قیمت اولویت داشته باشد تا از هزینههای اضافی و پشیمانی در آینده جلوگیری شود. ارتودنسی شاخهای از دندانپزشکی است که به اصلاح ناهنجاریهای دندانی و فکی میپردازد. یکی از سؤالات رایج این است که آیا ارتودنسی باعث عقب رفتن فک میشود؟ این نگرانی اغلب از تصورات نادرست ناشی میشود. ارتودنسی با استفاده از ابزارهایی مانند براکتها و سیمها، دندانها و فک را به موقعیت مطلوب هدایت میکند و میتواند ناهنجاریهای فکی را اصلاح کند.
ایمپلنتهای تیتانیوم از فلزی بادوام و سبک ساخته شدهاند که با بدن سازگاری زیستی دارد، بنابراین بافتهای اطراف میتوانند بهراحتی آن را بدون ایجاد واکنشهای نامطلوب تحمل کنند. شما میتوانید جهت انجام ایمپلنت زیرکونیا و تیتانیوم به کلینیک دندانپزشکی سپهر سلامت مراجعه کنید. مشاوره رایگان قبل از ایمپلنت زیرکونیا برای بررسی وضعیت سلامتی بیمار در کلینیک دندان پزشکی پارسیان انجام می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تماس ۰۲۱۲۶۳۲۵۱۳۴ تماس بگیرید. ایمپلنت زیرکونیا دارای مقاومت بالایی است به گونه ای که قادر است فشار های بسیار قوی را نیز تحمل کند . یکی از دلایل معروف بودن و شناخته شدن ایمپلنت زیرکونیا همین دوام و استحکام بالا است.
برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت ایمپلنت دندان با شماره های کلینیک در ارتباط باشید. نصب ایمپلنتهای زیرکونیا که بهصورت یکتکه طراحی شدهاند، ممکن است چالشبرانگیزتر باشد. درحالیکه اخیراً مدلهای دوتکه زیرکونیا به بازار معرفی شدهاند، هنوز به طور گسترده مورد آزمایش قرار نگرفتهاند. بله، ایمپلنت زیرکونیا به دلیل مقاومت بالاتر در برابر فشار و خوردگی، در بلندمدت دوام بیشتری دارد و احتمال شکست یا خرابی آن کمتر است. در ایمپلنت زیرکونیا بیشتر می توان از سلامت لثه و دهان مطمئن بود زیرا به دلیل نارسا بودن ایمپلنت زیرکونیا احتمال چسبیدن باکتری ها به سطح ایمپلنت کمتر است .
این ایمپلنتها در برابر فشارهای جویدن بسیار مقاوماند و به خوبی با استخوان فک پیوند میخورند. تصمیمگیری در مورد مواد ایمپلنت دندان میتواند برای بسیاری دلهره آور باشد، به خصوص زمانی که با گزینههایی مانند تیتانیوم و زیرکونیا مواجه میشوند. هر کدام مزایای مشخصی دارند، اما درک تفاوتهای آنها برای کسانی که با مواد دندانی آشنا نیستند ساده نیست. یکی دیگر از موارد قابل توجه در رابطه با نصب ایمپلنتها این نکته میباشد میباشد. جایی که ایمپلنت زیرکونیا تنها یک قسمت دارد ولی ایمپلنت تیتانیومی برخلاف آن دارای دو قسمت جدا شونده است و به همین علت نصب آن سختتر میباشد. بسیاری از افرادی که ایمپلنت مال اکلوژن دندان چیست؟ عوامل ایجاد آن و درمان دندان زیرکونیای بدون فلز را انتخاب میکند بیان میدارند طول مدت درمان کوتاهتر بوده و با آن راحتتر هستند.
اما نکتهٔ قابلتوجه اینجاست که برای انتخاب بهترین جنس ایمپلنت میبایست شرایط دهان و دندان شما بررسی شود. هر دو ایمپلنت یعنی زیرکونیا و تیتانیوم دارای فواید و معایب خاص خود هستند و هرکدام از آنها امکان دارد برای یک مراجع بهترین گزینه باشد. به عنوان مثال، برای برخی بیماران ممکن است ظاهر فلزی ایمپلنت تیتانیومی قابل قبول نباشد و بخواهند از ایمپلنت های زیرکونیا استفاده کنند.
به دلیل انعطافپذیر بودن ایمپلنت زیرکونیا ممکن است شکستگی های میکروسکوپی در آن ایجاد شود اما در حالت کلی ایمپلنت زیرکونیا بسیار محکم و مقاوم است. اما بسیاری از بیماران از نظر زیبایی شناسی از این جنس ایمپلنت دندان راضی نیستند. امید است اطلاعات جامع و مفیدی در خصوص تفاوت هایی که میان ایمپلنت زیرکونیا و ایمپلنت تیتانیومی وجود دارد، به دست آورده باشید.
سرامیک ماده جامدی می باشد که از ترکیب شدن متالوئید یا غیرآلی فلز و غیرفلز با کوالانسی ناهنجاری اپن بایت چیست؛ علل ایجاد و درمان آن یا پیوندهای یونی تشکیل گردیده است. برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله تفاوت ایمپلنت و دندان مصنوعی را هم مطالعه کنید. ❓آیا زیرکونیا باعث ساییدگی دندانهای مقابل میشود؟خیر، سختی آن مشابه مینای دندان (۸.۵ Mohs) است. شما به سادگی یک نمونه از خون به آزمایشگاه ارسال میکنید و نتایج آن تا 48 ساعت آماده می شود. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
بنابراین قبل از کاشت ایمپلنت های زیرکونیا به این مورد توجه ویژه داشته باشید. ایمپلنت زیرکونیا به عنوان یکی از جایگزین های ایمپلنت تیتانیومی شناخته می شود. آن ها در سال 1987 معرفی شدند اما اخیراً بسیار مورد توجه قرار گرفته اند و در حال پیشرفت و توسعه روز افزون در کیفیت و طراحی هستند. رایج ترین روش برای درمان بی دندانی، ایمپلنت دندان است زیرا همانطور که در بالا گفته شد نسبت به دیگر درمان ها کاربرد بسیار بیشتری دارد و عملکرد آن تا حد زیادی شبیه به دندان های طبیعی شما می باشد.
اگر چه زیرکونیا به اندازه تیتانیوم در ایمپلنت های دندان استفاده نمیشود، اما هنوز یک گزینه مناسب است. تیتانیوم بههیچعنوان سمی نیست و یکی از فلزاتی است که بدن انسان با آن سازگاری دارد و بسیار در ساخت ایمپلنت، پروتز و غیره استفاده میشود. کامپوزیت دندان یک درمان ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ زیبایی محبوب است که به وسیله آن می توانید یک لبخند زیبا و بدون نقص داشته باشید.
ایمپلنت دندان تیتانیوم از فلز تیتانیوم خالص ساخته شده است، در حالی که ایمپلنت زیرکونیا از مواد زیرکونیوم دیاکسید سرامیکی ساخته شده است. از نظر زیبایی ظاهری ایمپلنت زیرکونیا به دلیل رنگ و شفافیت طبیعی در برخورد با نور، ظاهر طبیعیتری دارد. از طرفی، ایمپلنت تیتانیوم به دلیل خاصیت فلزی خود، ممکن است در برخی موارد نسبت به نور، ظاهر کمی متفاوتی داشته باشد. ایمپلنت دندانی یکی از موفقترین روشهای جایگزینی دندانهای از دست رفته به حساب میآید که با بازگرداندن زیبایی و عملکرد طبیعی به دندانها، زندگی بیماران را بهبود میبخشد. برای بسیاری از کاربران این سوال پیش میآید که بین ایمپلنت زیرکونیا و تیتانیومی کدام یک را انتخاب کنیم؟این دو ماده از پرکاربردترین مواد برای ایمپلنت دندانی هستند که هر یک ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند. در این مقاله، به بررسی و مقایسه دقیق این دو نوع ایمپلنت میپردازیم تا به شما در انتخاب بهترین گزینه کمک کنیم.
یکی از راهکارهای بسیار کاربردی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته دندان مصنوعی است. اما اگر به درستی در دهان جا نیفتد، میتواند مشکلاتی برای فرد ایجاد کند. پس جا افتادن درست دندان مصنوعی در دهان و سوار شدنش روی لثه ها، اقدامی مهم است که باید با دقتی بالا انجام شود. اقدامی که تا […]نوشته برای جا افتادن دندان مصنوعی چه کنیم: راهنمای کامل اولین بار در دندانپزشکی دکتر بنیانیان. پدیدار شد.
Posted: Mon, 10 Mar 2025 05:23:51 +0000 [source]
اما در حال حاضر، پایههای ایمپلنت از دو نوع تیتانیوم و زیرکونیا(zirconia) ساخته میشوند. در برابر فشار قوی بوده اما بیشتر از تیتانیوم تحت نیروهایی که منجر به خمش (استحکام خمشی) می گردد، شکسته خواهد شد. به طور کلی، استحکام ایمپلنت های تیتانیوم به مراتب از ایمپلنت های زیرکونیا بیشتر است.
اساسا، تیتانیوم و زیرکونیا دو ماده اصلی مورد استفاده در ایمپلنت دندان مدرن هستند. شاید یکی از سؤالات شما هم این باشد که آیا تیتانیوم به استخوان فکجوش میخورد یا نه؟ در جواب این سؤال باید گفت بله ایمپلنتهایی که از جنس تیتانیوم هستند بهصورت فیزیکی و شیمیایی با استخوان فکجوش میخورند. بهطورکلی تحقیقات نشان دادهاند یکی از ایمنترین فلزات که بدن نیز نسبت به آن حالت تهاجمی ندارد، تیتانیوم است. البته گاهی اوقات برای برخی افراد منجر به واکنشهای آلرژیک میشود، البته ناگفته نماند که این مشکل در کمتر از یک درصد بیماران اتفاق افتاده. با وجود تمام تفاوت هایی که میان ایمپلنت زیرکونیا و تیتانیومی وجود دارد، امروزه اکثر بیشتر از ایمپلنت زیرکونیا استفاده می شود. میتوان به طور قطع ادعا کرد که عدم وجود فلز در زیرکونیا یکی از دلایل محبوبیت آن است.
با پیشرفت تکنولوژی و تحقیقات بیشتر، انتظار میرود که هر دو نوع ایمپلنت در آینده بهبود یافته و گزینههای بهتری برای جایگزینی دندانهای از دست رفته ارائه دهند. انتخاب بین ایمپلنت زیرکونیومی و تیتانیومی باید با مشورت دقیق با یک دندانپزشک متخصص ایمپلنت انجام شود. متخصص میتواند با توجه به شرایط خاص هر بیمار، بهترین گزینه را پیشنهاد دهد. ایمپلنتهای زیرکونیومی نسل جدیدتری از ایمپلنتهای دندانی هستند که به دلیل ظاهر طبیعیتر و خواص منحصر به فرد زیرکونیوم، توجه زیادی را به خود جلب کردهاند. ایمپلنت های دندانی زیرکونیا به طور معمول به عنوان جایگزین غیر فلزی برای ایمپلنت های تیتانیوم وارد بازار شد.
این یک گزینه محبوب برای کسانی است که نگران رنگ خاکستری آن هستند که گاهی اوقات با ایمپلنتهای تیتانیومی قابلمشاهده است؛ زیرا ایمپلنتهای زیرکونیا بسیار شبیه رنگ طبیعی دندان هستند. زیرکونیا همچنین در برابر پوسیدگی دندان مقاوم است و آن را به گزینهای عملی برای کسانی که در معرض خطر ایجاد حفره هستند، تبدیل میکند. از سوی دیگر، زیرکونیا به دلیل سختی بالا و استحکام خوب خود، به عنوان جایگزینی برای فلزات در مناطق قابل رؤیت مانند جلوی دندانها استفاده میشود. در برخی موارد، استفاده از ایمپلنت زیرکونیا نیاز به آمادهسازی اضافی قبل از جراحی دارد، برخلاف ایمپلنت تیتانیوم که به طور مستقیم در استخوان تزریق میشود. هزینه ارتودنسی دندان، موضوعی مهم برای والدین و بزرگسالانی است که به دنبال بهبود سلامت و زیبایی لبخند خود هستند. این مقاله از کلینیک دندانپزشکی سپهر سلامت، با بررسی دقیق تفاوتهای درمان در کودکان و بزرگسالان، عوامل تأثیرگذار بر قیمت ارتودنسی را تحلیل میکند؛ از نوع ابزار گرفته تا پیچیدگی درمان و تخصص پزشک.
اما برخی از افراد به دلیل حساسیت به تیتانیوم یا فلز نمی توانستند از این درمان استفاده نمایند. از سوی دیگر، زیرکونیا نیز زیست سازگار و ضد آلرژی بوده و به جریان خون نفوذ نمی کند. انجام ایمپلنت های دندانی بدون توجه به مواد، خطر بهبود عفونت لثه را تا زمان جوش خوردن آن با استخوان فک افزایش می دهد.
ایمپلنت تیتانیوم از فلز تیتانیوم خالص ساخته شده است، در حالی که ایمپلنت زیرکونیا از مواد زیرکونیوم دیاکسید سرامیکی ساخته شده است. ایمپلنت زیرکونیا از زیبایی بیشتری نسبت به ایمپلنت تیتانیوم برخوردار می باشد. افرادی که دارای فک استخوان نازک یا لثه نازکی هستند، در زمان کاشت ایمپلنت تیتانیومی امکان ایجاد یک خط خاکستری زیر لثه های آنها وجود دارد. به همین علت این نوع ایمپلنت دارای ظاهری زیبا و طبیعی تری نسبت به ایمپلنت تیتانیومی می باشد. در سوی مقابل، ایمپلنت های زیرکونیا چون از سازگاری رنگی بالایی با دندان های پیرامون خود برخوردارند، شباهت خود با رنگ دندان های طبیعی را حفظ می کنند.
دلیل این مشغولیت ذهنی این است که بیماران به طور فزاینده ای در مورد موادی که با بدن آنها در تماس است و همچنین در مورد سلامت و ایمنی آنها نگران هستند. هنگام انتخاب ایمپلنت دندانی، استفاده از کمترین واکنش ممکن بسیار ایده آل است. علاوه بر این، ارزیابی قدرت، موفقیت بالینی، کیفیت تولید کننده و سایر مواد کاشت و فاکتورهای طراحی بسیار مهم هستند. ایمپلنت های زیرکونیا از اکسید زیرکونیوم (نوعی سرامیک) تشکیل شده اند، ایمپلنت های زیرکونیا بدون فلز هستند و به دلیل رنگ سفیدشان ظاهری طبیعی مانند دندان دارند. با اینکه مقاوم هستند، اما در مقایسه ایمپلنت تیتانیومی و زیرکونیا، معمولا تیتانیومی مستعد شکستگی هستند.
از اینرو، تیتانیوم معمولاً در دندانهای عقب که نیاز به زیبایی خاصی ندارند، انتخاب مناسبی خواهند بود. ایمپلنتهای تیتانیومی به انتخاب سنتی برای جایگزینی دندانهای ازدسترفته تبدیل شده اند. ایمپلنت زیرکونیا و ایمپلنت تیتانیومی با بدن انسان سازگار هستند و درصد سازگاری هر یک از آنها متفاوت است.
به هر حال، در نظر داشته باشید که هر بیمار و شرایط خاصی دارد و انتخاب بین ایمپلنتهای زیرکونیا و تیتانیوم باید با توجه به نیازها و محدودیتهای هر بیمار انجام شود. بنابراین اگر قصد انجام عمل ایمپلنت دندان را دارید، مطالعه این مطلب نیز خالی از لطف نخواهد بود. تیتانیوم به دلیل مقاومت بالا، دوام طولانی و زیستسازگاری عالی، سالها است که در دندانپزشکی استفاده میشود.
{پس از همه آنچه گفته شد، هزینه کل ایمپلنت برای بیماران میتواند از 3000 تا 6000 دلار باشد. با این حال، اگر دارای بیماری خود ایمن هستید و یا به تیتانیوم حساسیت دارید، ممکن است موفقیتآمیز نباشند. ایمپلنت های کره ای یکی از انواع ایمپلنت هایی هستند که در کنار کیفیت خوب، هزینه بسیار مناسبی دارند و در این مقاله می توانید با قیمت انواع برند ایمپلنت کره ای آشنا شوید. در این بخش شاهد عملکرد عالی هر دو نوع ایمپلنت هستیم اما ایمپلنت زیرکونیا عملکردی مناسبی در خاصیت کششی و ارتجاعی ندارد و بعضاً شاهد شکستگیهای کوچکی در هنگام استفاده آن بودیم.
البته آثار کمی از آلیاژ تیتانیوم ممکن است که در جریان خون وجود داشته باشد اما طی 50 سال مطالعه گذشته مشخص شده که هیچ گونه عوارض جانبی با آن همراه نیست و تنها استثنا در صورت حساسیت بیمار به فلز موجود در آلیاژ است. ایمپلنتهای تیتانیومی برای دههها استاندارد طلایی در صنعت ایمپلنت دندانی بودهاند. این نوع ایمپلنتها به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد تیتانیوم، از جمله مقاومت بالا، سازگاری زیستی عالی و توانایی استئواینتگریشن (ادغام با استخوان) محبوبیت زیادی دارند. ایمپلنت تیتانیوم چون از دو قسمت تشکیل شده است، راحت تر جاسازی می شود؛ ولی دندانپزشک برای استقرار ایمپلنت زیرکونیا با مشکل بیشتری مواجه است.
ایمپلنت زیرکونیا، گزینهای نوآورانه و غیرفلزی برای کاشت دندان است که به دلیل زیبایی طبیعی، مقاومت بالا، طراحی یکتکه، زیستسازگاری و کاهش حساسیتهای فلزی به سرعت جایگزین ایمپلنت تیتانیومی شده است. این نوع ایمپلنت با کاهش زمان جراحی، دوام بیشتر، عدم واکنشهای آلرژیک و ظاهر بهتر، گزینهای مناسب برای افرادی با حساسیت به فلز یا نیاز به ترمیم دندانهای جلو است. هرچند هزینه آن بالاتر از تیتانیوم است، اما مزایای طولانیمدت آن ارزش سرمایهگذاری را دارد. یکی دیگر از شاخص های مهم برای مقایسه این دو نوع ایمپلنت، در نظر گرفتن شاخص سازگاری زیستی آنها با بدن انسان است.
اما از نظر هزینه گرانتر از ایمپلنتهای تیتانیومی بوده و ممکن است مدت زیادی دوام نداشته باشند. البته این تفاوت قیمت کاملا طبیعی است زیرا ایمپلنت های زیرکونیا نسبت به ایمپلنت های تیتانیومی جدیدتر می باشد و از تکنولوژی های جدیدتری در ساخت آنها استفاده شده. اگرچه ایمپلنتهای زیرکونیا همچنان به تازگی وارد بازار شدهاند، اطلاعات موجود در مورد ماندگاری و موفقیت طولانی مدت آنها محدود است. با این حال، ثابت است که ایمپلنتهای زیرکونیا نسبت به تیتانیوم دارای ماندگاری کمتری هستند. ایمپلنتهای تیتانیوم نسبت به زیرکونیا دارای ماندگاری و دوام بیشتری هستند.
تیتانیوم یا زیرکونیا؟ مانند بیشتر مواد، تیتانیوم و زیرکونیا هنگام استفاده در ایمپلنت های دندانی دارای مزایا و معایب هستند. با این حال، بهترین ماده برای ایمپلنت شما به عوامل مختلفی و شرایط شما بستگی دارد. تیتانیوم به دلیل زیستسازگاری استثنایی و یکپارچگی عالی با استخوان شناخته شده است. توانایی این فلز برای انسجام استخوانی به دلیل ویژگیهای سطحی آن است که سلول های استخوانی را به چسبیدن و رشد تشویق میکند و ایمپلنت را محکم میبندد. علاوه بر این، مقاومت در برابر خوردگی تیتانیوم و تشکیل یک لایه اکسید غیرفعال به دوام و ایمنی آن کمک می کند. همه این دلایل باعث میشود که تیتانیوم انتخابی ارجح برای اکثر ایمپلنت های دندان باشد.
هدف ما ارائه اطلاعات کاربردی برای تصمیمگیری بهتر و انتخاب آگاهانه مسیر درمانی مناسب با شرایط هر فرد است. دررابطهبا ایمپلنتهای تیتانیومی، بدنه ایمپلنت و اباتمنت بهصورت دو قطعه مجزا طراحی شدهاند. بهعنوانمثال، درصورتیکه به دلیل تراکم استخوان یا موقعیت نامناسب، نیاز بهقرار دادن بدنه ایمپلنت با زاویه خاصی باشد، بهراحتی امکانپذیر است. میزان موفقیت و دوام ایمپلنتهای تیتانیومی شهره عام و خاص است؛ ولی در عوض ایمپلنت زیرکونیا ظاهری کاملاً شبیه به دندان انسان دارد.
آنها به طور فعال با پیشرفت های سریع در ساخت و تحقیقات بالینی جدید و طراحی مورد بررسی قرار گرفته است. بیمارانی که بیماریهای لثهای مزمن دارند، احتمالا از ایمپلنتهای زیرکونیایی که مقاومت بیشتری در برابر پلاک و عفونت خواهند داشت، بهرهمند میشوند. از سوی دیگر، بیمارانی که نیاز به ایمپلنتهایی با مقاومت بالا در برابر فشار دارند، بهتر است ایمپلنتهای تیتانیومی را انتخاب کنند. درک اینکه چگونه انتخاب مواد بر نتیجه زیبایی تأثیر میگذارد، برای بیمارانی که به دنبال ایمپلنتهایی هستند که ظاهر و احساسی شبیه به دندانهای طبیعی دارند، ضروری است. بحث در مورد این ملاحظات با یک متخصص دندانپزشکی میتواند به تصمیمگیری در راستای اهداف زیباییشناختی و نیازهای عملکردی کمک کند. زیستسازگاری یک عامل مهم در موفقیت ایمپلنتهای دندانی است که به چگونگی تعامل مواد با بافتهای انسانی اشاره دارد.
برای ارزیابی کارایی این دو نوع ایمپلنت دندان در طولانی مدت، تحقیقاتی انجام شده است. در یکی از این تحقیقات، یک گروه بیمار ایمپلنت دندان فلزی دریافت کردند و یک گروه دیگر ایمپلنت دندان سرامیکی را دریافت کردند. بعد از ده سال، میزان موفقیت برای ایمپلنت دندان فلزی ۹۶ درصد بود، در حالی که میزان موفقیت برای ایمپلنت دندان سرامیکی ۹۴ درصد بود. این نتایج نشان میدهد که هر دو نوع ایمپلنت دندان در طولانی مدت با موفقیت بسیار بالا عمل کردهاند. استفاده از ایمپلنتهای تیتانیوم در کاشت دندان از سال ۱۹۶۰ انجام شد و در قیاس با ایمپلنتهای زیرکونیا که در آخرای ۱۹۸۰ میلادی مورد استفاده در دندانپزشکی قرار گرفتند، سابقه بالاتری دارند. انتخاب نهایی باید بر اساس نیازهای فردی، شرایط پزشکی، و ترجیحات زیباییشناختی هر بیمار و با مشورت با یک دندانپزشک متخصص صورت گیرد.
در ایمپلنت دیجیتال از عکس و فناوری های سه بعدی برای موقعیت یابی دقیق استخوان و عصب ها استفاده می شود و این شبیه سازی باعث دقت بالای کاشت ، حداقل ریسک ، برش و خونریزی شود. ایجاد یک لبخند زیبا می تواند اعتماد به نفس و ظاهر کلی افراد را افزایش دهد. تیم Oradentis همواره از پیشنهادات ارزشمند شما برای بهبود خدمات استفاده میکند.
{آنها میتوانند سلامت دهان و دندان شما را ارزیابی کنند، گزینههای شما را موردبحث قرار دهند و مناسبترین مواد را برای پرونده شما توصیه کنند. پروتزدرمانی یکی از تخصصهای دندانپزشکی است که بر روی پروتزهای دندانی تمرکز دارد. از چنین پروتزهایی برای توانبخشی (جویدن)، بهبود زیباییشناسی و گفتار کمک گرفته میشود. پروتز دندان ممکن است با اتصال به دندانها یا ایمپلنتهای دندانی، با مکش یا با نگه داشتن منفعل توسط عضلات اطراف، در محل اتصال یابد. مانند سایر انواع پروتزها، پروتزهای دندانی نیز میتوانند بهطور دائم ثابت یا جدا شونده باشند. ❓طول عمر ایمپلنت زیرکونیا چقدر است؟طبق مطالعه ۱۰ ساله دانشگاه گوتنبرگ، ۹۲٪ موفقیت در صورت رعایت بهداشت.
{در مورد ایمپلنت بدون فلز زیرکونیا، به علت طراحی یک تکه و ساده طول مدت درمان کوتاهتر است.عمل جراحی کوتاهتر منجر به کوتاهتر شدن دوره بهبودی و درد کمتر در روزهای پس از عمل میشود. در مورد این نوع ایمپلنت میتوان بلافاصله پس از کشیدن دندان، عمل جایگذاری ایمپلنت را انجام داد. عمل جراحی یک مرحله ای باعث عدم نیاز به جراحی مجدد برای باز کردن روی ایمپلنت و افزایش راحتی بیمار میشود. ایمپلنت زیرکونیا بسیار محکم و مقاوم است و میزان موفقیت آن در بلند مدت بسیار زیاد است، این نوع ایمپلنت به شکلی طراحی شده که در مقابل فشار شدید فک مقاومت بالایی داشته باشد.
در زیرکونیا دیگر نیاز نیست نگران واکنش های آلرژیک باشید زیرا زیرکونیا در اصل از سرامیک ساخته شده است . بسیاری از دندانپزشکان استفاده از روکش زیرکونیا را به روکشهای فلزی یا سرامیکی ترجیح میدهند. اگر لثه بیمار نازک باشد یا استخوان فک او باریک باشد ممکن است قسمت فلزی ایمپلنت نمایان شود . برای زیبایی بیشتر و حل این مشکل می توان از اباتمنت سرامیکی سفیدرنگ یا ایمپلنت زیرکونیا استفاده کرد . ایمپلنت های دندان Dental implants روشی برای جایگزینی دندان های از دست رفته هستند. از سال 1960 ایمپلنت های تیتانیوم جزء مواد استاندارد در زمینه ایمپلنت دندان بوده اند.
{با این حال، باید توجه داشت که زیرکونیا یک ماده نسبتاً جدید است و هزینه آن ممکن است در آینده کاهش یابد. این به دلیل شکنندگی بیشتر ایمپلنتهای دندان سرامیکی است که آنها را حساستر در مقابل ضربهها و فشارها میکند. بنابراین، در صورت نیاز به تعمیر یا جایگزینی، به منظور مقابله با مشکلات ایمپلنتهای دندان سرامیکی، نیاز به تجهیزات و فناوریهای پزشکی پیشرفتهتر وجود دارد. ایمپلنت های زیرکونیا به علت هم رنگ دندان بودن هیچ فرقی را نشان نخواهد داد. این می تواند در رابطه با موضوع زیبایی بسیار سودمند باشد، اما در ایمپلنت های تیتانیوم خطر خاکستری نشان دادن از طریق لثه یا تغییر رنگ بافت در شرایط خاص وجود دارد.
سال ۱۹۶۰ را به نحوی میتوان آغاز استفاده از این روش درمانی دانست، در اوایل این سال بود که برای اولین بار از ایمپلنت تیتانیومی برای کاشت دندانهای مختلفی استفاده شد. فلز تیتانیوم علاوه بر داشتن استحکام بسیار بالا به نسبت دیگر فلزات بسیار سبکتر میباشد و به همین علت است که یکی از گزینههای ایدهآل برای انجام ایمپلنت است. باتوجه به آنچه که تاکنون از بررسی ویژگی های ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا به دست آمده،ایمپلنت زیرکونیا چون از جنس سرامیک است، ساختار و ظاهر طبیعی و نزدیک به دندان طبیعی دارد. به سبب ظاهر طبیعی .زیبای آن می توان در ایمپلنت دندان های جلو از زیرکونیا استفاده کرد. از سوی دیگر، زیرکونیا یک ماده کریستالی بسیار زیستسازگار است که میتواند با استخوان ترکیب شود.
برای بررسی کارایی این دو نوع ایمپلنت دندان در طولانی مدت، مطالعاتی انجام شده است. در یکی از این مطالعات، یک گروه از بیماران ایمپلنت دندان فلزی را دریافت کردند و یک گروه دیگر از بیماران ایمپلنت دندان سرامیکی را دریافت کردند. پس از ۱۰ سال، درصد موفقیت برای ایمپلنت دندان فلزی ۹۶٪ بود، در حالی که درصد موفقیت برای ایمپلنت دندان سرامیکی ۹۴٪ بود.
ایمپلنت تیتانیومی گاهی اوقات از نظر زیبایی مشکلاتی به دنبال دارد، به خصوص برای افرادی که دچار پس روی لثه میشوند یا لثه آنها نازک است، موضوع زیبایی پایه ایمپلنت اهمیت بیشتری دارد. تیتانیوم پرکاربردترین و محبوب ترین ماده برای ایمپلنت دندان در چند دهه گذشته در دنیا بوده است و مشخصات فیزیکی این ماده آن را به مناسب ترین برای به نتیجه رسیدن روش ایمپلنت در دندان تبدیل کرده بود. اما اخیرا استفاده از ایمپلنت زیرکونیا در دنیا بسیار فراگیر شده و در حال حاضر این ماده در حال جایگزینی با ایمپلنت تیتانیوم است. در این مقاله به بررسی جامع ایمپلنت زیر کونیا، دلایل استفاده از آن و مقایسه ایمپلنت زیرکونیا با ایمپلنت تیتانیوم خواهیم پرداخت. در صورتی که میخواهید جای خالی تمامی دندانهای یک قوس دندانی را پر کنید ایمپلنت تیتانیومی گزینه بهتری است. چرا که ایمپلنت تیتانیومی طراحی دو تکه دارد و دندانپزشک آزادی بیشتری برای ایجاد تغییرات جزئی در زاویه و راستای اباتمنت دارد.
بخش زیرین آن رزوه ای (پیچ مانند) بوده و درون لثه و استخوان فک پیچ شده و سپس تاج دندان روی آن قرار می گیرد. این روش برای آن دسته از افرادی نسبتاً به فلزات به ویژه تیتانیوم حساسیت دارند و می خواهند در مدت زمان کوتاه دندان های مصنوعی زیبا داشته باشند، گزینه مناسبی خواهد بود. از اصلی ترین تفاوت های ایمپلنت زیرکونیا و تیتانیومی می توان به استحکام آن ها اشاره کرد. به همین علت یکی از گزینه های مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان به حساب می آید. اما زیرکونیا با توجه به اینکه نوعی سرامیک است در مقایسه با فلز دارای استحکام کمتری می باشد. ایمپلنتهای دندانی زیرکونیا یک جایگزین سرامیکی برای ایمپلنتهای تیتانیوم سنتی هستند.