بسیاری از بیماران، پس از پایان درمان، بهدلیل بیتوجهی به این اصول، با جابهجایی مجدد دندانها مواجه میشوند. اما با انتخاب یک مرکز معتبر برای ادامه چکاپها، میتوان از این مشکل پیشگیری کرد. بعد از انتخاب بهترین روش درمانی، پزشک دستگاههای ارتودنسی مانند بریسهای فلزی یا سرامیکی را روی دندانهای شما نصب میکند. اگر از اینویزالاین یا دیگر الاینرهای شفاف استفاده میکنید، پلاکهای متحرک شما آماده و تحویل داده میشود. این پلاکهای شفاف و قابلجابهجایی، بهتدریج دندانها را به موقعیت ایدئال هدایت میکنند. ظاهر نامرئی الاینرها و راحتی استفاده از آنها، این روش را برای بسیاری از بزرگسالان مناسب کرده است. قیمت پر کردن دندان جلو
پلاک فانکشنال به عنوان یک نوع خاص از ارتودنسی شناخته می شود که به بهبود وضعیت فک بالا و پایین کمک می کند. این نوع از درمان علاوه بر صاف کردن دندان ها به بهبود تعادل و تطبیق دو فک اصلی در دهان کمک می کند. در صورتی که فضای فک بالا یا پایین کم باشد، دندانپزشک می تواند به جای کشیدن دندان ها از پلاک فانکشنال استفاده کند.
برخلاف کودکان در بزرگسالان اغلب نیاز به روشهای نامرئیتر و کمدردتر وجود دارد. استفاده از فناوریهای مدرن، ارتودنسی را به درمانی دقیقتر و کارآمدتر تبدیل کرده است. هزینه ارتودنسی دندان و مدت زمان ارتودنسی در سنین بالا عوامل کلیدی در تصمیم گیری برای درمان هستند و می توانند تحت تأثیر چندین عامل قرار گیرند.
در این مقاله قصد داریم به معرفی ناهنجاریهای قابل درمان و مزایای ارتودنسی در بزرگسالان بپردازیم. نظرات بیماران، تجربه پزشک، تجهیزات کلینیک و مشاوره اولیه میتوانند در انتخاب کمک کنند. بسیاری از افراد به دلیل نگرانی از هزینهها یا طول درمان، درمان ارتودنسی را به تعویق میاندازند. در ایران، بیمههای پایه نظیر تامین اجتماعی و بیمه سلامت، معمولاً هزینه ارتودنسی را پوشش نمیدهند؛ مگر در مواردی که مشکلات فک و دندان شدید و درمانی باشند.
همچنین، بیمارانی که ایمپلنت دارند، باید توجه داشته باشند که دندانهای ایمپلنتشده حرکت نمیکنند، بنابراین برنامه درمانی باید متناسب با شرایط آنها تنظیم شود. یکی از مزایای اصلی بریسهای سنتی، توانایی آنها در اصلاح مشکلات پیچیده ارتودنسی از جمله اوربایت، آندربایت و شلوغی دندانها است. این روش کنترل دقیقتری بر حرکت دندانها نسبت به الاینرهای شفاف ارائه میدهد. با این حال، نیاز به تنظیمات مداوم توسط ارتودنتیست دارد و ممکن است در ابتدای درمان باعث ناراحتی شود.
در این روش از دستگاههای متحرک مانند پلاکهای شفاف یا نگهدارندهها استفاده میشود که بیمار میتواند آنها را از دهان خارج کند. در نهایت، رعایت این نکات ساده میتواند تضمینکننده لبخندی زیبا و سالم برای سالهای طولانی باشد. در کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی تاج، با بهرهگیری از جدیدترین تکنولوژیها و تیمی از متخصصان مجرب، مسیری سریع، مطمئن و حرفهای برای رسیدن به لبخندی زیبا و سالم پیش روی شما است. شما با مشورت با متخصص ارتودنسی دکتر ستاره خسروی،عضو هیات علمی دانشگاه “بهترین دندانپزشک ارتودنسی تهران در الهیه “میتوانید مناسب ترین روش را انتخاب کنید. ایمپلنت دندان بهترین درمان برای جایگزین کردن دندان از دست رفته استفاده می شود. این درمان دارای بالاترین طول عمر ، استحکام و بیشترین شباهت به دندان طبیعی می باشد.
مشکلات لثهای در بزرگسالان بسیار بیشتر از کودکان است و تا زمانی که این مشکلات به خوبی درمان نشوند، امکان ارتودنسی در بزرگسالان وجود ندارد. ناهماهنگی دندانها باعث تسریع روند پوسیدگی و خراب شدن مینای دندان میشود. برای فهمیدن پاسخ این سوالات، در ادامه با مقاله سن مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان از سایت دکتر افتخاری، دکتر ارتودنسی ساری همراه باشید. یکی از مهمترین بخشهای مراقبت بعد از ارتودنسی، مراجعات منظم به دندانپزشک است.
در این صورت تنها با ارتودنسی نمی توان کاری از پیش برد و باید با استفاده از جراحی فک، فک را به جایگاه اصلی خود بازگرداند سپس اقدام به ارتودنسی نمود. از سمت دیگر متاسفانه شیوع بیماری های پریودنتال (بیماری های لثه ای) در بین افراد بزرگسال بسیار بیشتر از کودکان است. بزرگسالان اغلب نسبت به بیماریهای پریودنتال مستعد تر هستند و باید پیش از انجام ارتودنسی اقدام به رفع و درمان بیماری های پریودنتال خود کنند. زیرا یکی از کلیدی ترین و مهم ترین مواردی که در ارتودنسی بزرگسالان در سن 30 سالگی یا بالاتر سلامت پریودنتال است. والدین اکنون نسبت به چند سال قبل بسیار آگاه تر هستند و کودکان خود را از سنین پایین برای پیشگیری یا اصلاح نامرتبی های دندانی و فکی به نزد متخصص ارتودنسی می برند. این موضوع بسیار مهمی است و باعث می شود که کودکان در آینده دندان هایشان مرتب باشد و از سلامتی دهان و دندان و افزایش اعتماد به نفس بهره ببرند.
جذب ریشه یعنی ریشه دندان با بافتهای احاطهکننده آن جذب شده و دندان را بدون تکیهگاه میگذارد. با وجود اشتراکات در روشها، ارتودنسی در بزرگسالان متفاوت از ارتودنسی کودکان بوده و ویژگیهای خاص خود را داراست و عموماً سختتر و با چالشهای جدیتری همراه است. چنانچه میخواهید دلیل این اختلافها را بدانید و یا تصمیم به ارتودنسی دارید، با ما همراه باشید. از همین رو میتوان گفت که خوشبختانه سن مناسب برای ارتودنسی در بزرگسالی، محدود نیست و شما در هر زمانی که خواستید میتوانید این کار را انجام دهید.
برای شروع ارتودنسی در بزرگسالی، باید اطمینان حاصل شود که لثه ها سالم هستند و استخوان فک تحلیل نرفته است. وجود بیماری های فعال لثه یا پوسیدگی های گسترده ممکن است روند درمان را به تاخیر بیندازد یا نیاز به درمان های اولیه داشته باشد. همچنین بررسی دقیق ریشه های دندان و ساختار استخوانی با کمک عکس برداری پانورامیک یا CBCT از الزامات اولیه است. درمان های ارتودنسی متحرک به عنوان یکی از روش های موثر در بهبود ترتیب و موقعیت دندان ها برای بزرگسالان به شمار می آید. این درمان ها، برای افرادی که نمی خواهند از ارتودنسی سنتی با برقراری براکت های ثابت استفاده کنند یا به دنبال گزینه هایی با قابلیت حرکت و جابجایی هستند، مناسب است. در ادامه، انواع مختلف درمان های ارتودنسی متحرک برای بزرگسالان مورد بررسی قرار میگیرد.
تحقیقات نشان داده است که بیماران ارتودنسی ۲۰٪ بیشتر از سایر افراد در معرض خطر بیماریهای لثه قرار دارند. همچنین، استفاده از فناوریهای جدید مانند اسکنهای سهبعدی دیجیتال و برنامههای کامپیوتری میتواند به پیشبینی دقیقتر حرکت دندانها کمک کند. بیمارانی که در انتخاب روش درمانی مردد هستند، باید با یک متخصص ارتودنسی مشورت کنند تا گزینهای را انتخاب کنند که بهترین نتیجه را برای آنها به همراه داشته باشد. الاینرهای شفاف بیشتر برای بیمارانی که مشکلات خفیف تا متوسط دارند مناسب هستند.
از همین رو به ناچار باید یک یا چند دندان (معمولاً از دندانهای عقبی) کشیده شود. اگرچه سن بالاتر ممکن است بر برخی جنبههای درمان، مانند مدتزمان یا نیاز به تکنیکهای مکمل، تأثیر بگذارد؛ اما تأثیر کلی ارتودنسی بر دندانها بهخوبی در بزرگسالان مشاهده میشود. افرادی که بیماریهای لثه دارند یا دچار پوسیدگیهای شدید هستند، ابتدا باید این مشکلات را برطرف کنند. ارتودنسی مزایای بیشماری دارد که هم به جنبههای زیبایی و هم به جنبههای عملکردی مربوط میشود.
بنابراین، اگر فردی به دنبال داشتن لبخندی زیبا و سالمتر است، ارتودنسی در هر سنی گزینهای عالی محسوب میشود. در بزرگسالان، بررسی سلامت لثه و تراکم استخوان قبل از شروع درمان ضروری است. اگر فرد دچار تحلیل لثه یا بیماریهای پیشرفته لثه باشد، ممکن است نیاز به درمانهای تکمیلی داشته باشد.
با ارتودنسی، این مشکلات برطرف میشود و سلامت دهان و دندان بهبود مییابد. علاوهبراین، عوامل دیگری نظیر نوع مشکل دندانی، روش درمانی انتخابشده و همکاری بیمار در رعایت دستورات متخصص نیز میتوانند بر مدتزمان درمان تأثیرگذار باشند. برای مثال در صورت استفاده از تکنیکهای پیشرفتهای مانند الاینرهای شفاف یا ارتودنسی دیمون، ممکن است زمان درمان کاهش بیاید. بااینحال، همکاری بیمار در مراقبت از ابزارهای ارتودنسی و رعایت بهداشت دهان و دندان نیز نقش کلیدی در تسریع روند درمان دارد. با پیروی از دستورالعمل های درمان و همکاری با متخصص ارتودنسی، بزرگسالان می توانند به نتایج قابل توجهی دست یابند. دندان ها به تدریج به موقعیت مناسب خود منتقل می شوند و سلامت و زیبایی دهان بهبود می یابد.
در نهایت، انتخاب یک پزشک معتبر و با تجربه، کلید موفقیت درمان ارتودنسی شما است. خیر، در هر زمان میتوان از ارتودنسی استفاده کرد اما زمان طلایی برای لیفت لثه چیست و برای چه کسانی مناسب است؟ این روش درمانی، کودکی است. لمینت دندان پوسته نازک و سفارشی است که دندانپزشکان برای بهبود ظاهر در جلوی دندان ها قرار می دهند. ونیرها می توانند دندان های لکه دار، بریده شده و ناهموار را پنهان کنند.
بر اساس یک بررسی سیستماتیک، الاینرها در ۷۵٪ موارد ناهنجاریهای خفیف تا متوسط را به طور مؤثر درمان میکنند. یکی از نکات کلیدی که بزرگسالان باید در نظر بگیرند، مدت زمان درمان است. از آنجا که استخوانهای بزرگسالان متراکمتر از استخوانهای نوجوانان است، درمان معمولاً زمان بیشتری طول میکشد و به طور متوسط بین ۲۴ تا ۳۰ ماه ادامه دارد. حفظ بهداشت دهان و دندان در طول درمان بسیار مهم است زیرا بریسها میتوانند خطر تجمع پلاک و بیماریهای لثه را افزایش دهند. با وجود این چالشها، بریسهای سنتی همچنان استاندارد طلایی برای دستیابی به بهترین نتایج ارتودنسی محسوب میشوند.
ممکن است کمی مراحل ارتودنسی بزرگسالان پیچیده باشد اما می توان نتیجه بسیار خوبی از آن دریافت کرد. پیش از انجام ارتودنسی باید مشکلات دندانی و بیماری های لثه ای توسط یک متخصص ارتودنسی درمان شود تا بتوان نتیجه بسیار مطلوبی دریافت نمود. روشهای ارتودنسی با توجه به نیازها، سن و ترجیحات بیمار متفاوت هستند. از ارتودنسی ثابت برای مشکلات پیچیده گرفته تا الاینرهای شفاف برای افرادی که به زیبایی اهمیت میدهند، هر روشی مزایا و محدودیتهای خود را دارد. برای انتخاب بهترین روش، مشاوره با یک متخصص ارتودنسی ضروری است تا درمانی متناسب با شرایط شما ارائه شود. با رعایت توصیههای متخصص و مراقبتهای لازم، میتوانید به لبخندی زیبا و سالم دست یابید.
با پیشرفت تکنولوژی، روشهای متنوعی برای ارتودنسی در بزرگسالی به وجود آمده که شانس موفقیت را بسیار افزایش میدهند. تمامی افراد یک جامعه احتیاج به این اعتماد به نفس و لبخند زیبا دارند؛ لذا تمامی درمانها به این سمت و سو میروند که از کوچک تا بزرگسال، از مرد تا زن بتوانند آنها را انجام دهند. در رشته ارتودنسی نیز جامعه هدف از کودکان و نوجوانان به سمت جوانان، بزرگسالان و حتی افراد مسن تغییر جهت داده است. اینکه چه فاکتورهایی تعیین کننده سن مورد نیاز برای درمان ارتودنسی در افراد جامعه است در این مقاله مورد بحث میباشد.
ارتودنسی یک روش مناسب برای بهبود فرم دندانها و سلامتها است که در همهی گروههای سنی، استفاده از آن امکان پذیر است به گونهای که بزرگسالان نیز میتوانند از آن استفاده کنند. برای ارتودنسی بزرگسالان روشهای مختلفی وجود دارد مانند ارتودنسی فلزی، ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی نامرئی، که هر کدام از اینها ویژگیهای خاص خود را دارند. در بزرگسالان، ممکن است برای درمان مشکلات جدیتر مثل اوربایتهای شدید، نیاز به جراحی یا کشیدن دندان باشد. همچنین، اگر دندانی کشیده شده باشد، جای خالی آن میتواند درمان را سختتر کند و ممکن است به ایمپلنت یا پروتز نیاز باشد. علاوه بر این، بزرگسالان بیشتر از کودکان با خطر جذب ریشه دندان روبهرو هستند که میتواند باعث شل شدن دندانها شود.
آیا ارتودنسی در سن بالا مؤثر است؟ ارتودنسی در سن بالا می تواند به اصلاح مشکلات دندان و فک کمک کند. برخلاف تصور بیشتر مردم ارتودنسی تنها برای نوجوانان نیست و بزرگسالان نیز می توانند از این درمان برای بهبود ظاهر و عملکرد دندان های خود بهره مند شوند. با افزایش سن، دندان ها به دلیل عوامل مختلفی مانند ساییدگی، جابجایی و ازدحام دچار ناهنجاری می شوند. مسلما بهترین زمان برای انجام ارتودنسی، سنین کودکی است، چراکه در این سن استخوان فک به طور کامل سفت نشده و امکان جابهجایی دندانها فراهم است. اگر در کودکان بتوان مشکلات موجود را شناسایی کرد میتوان در سن شش سالگی نسبت به اجرای ارتودنسی اقدام کرد. اگر بیمار لثههای سالمی داشته باشد و استخوان فک و گونه ایشان از تراکم مناسبی برخودار باشد، در هر سنی میتواند از ارتودنسی بهره ببرد.
در صورتی که درمان توسط متخصص انجام شود و مراقبت ها رعایت گردد، عوارض جدی ندارد. از موم ارتودنسی برای پوشاندن قسمت تیز استفاده کنید و در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه نمایید. اگر فضای خالی ناشی از کشیدن دندان با ارتودنسی بسته شود، ممکن است نیاز به ایمپلنت از بین برود. پس از برداشتن براکتها، از ریتینر (نگهدارنده) استفاده میشود تا دندانها در جای خود ثابت بمانند.
علاوه بر کودکان، بزرگسالان نیز برای داشتن لبخند زیبا و سلامت دهان و دندان خود ارتودنسی انجام میدهند. مشکلاتی مانند ناهماهنگی دندانها، مال اکلوژن و فک نامناسب نه تنها در ظاهر بلکه در جویدن غذا نیز اثر منفی میگذارد. در کشورهای اسکاندیناوی و آمریکای شمالی به علت بالا رفتن سطح امید به زندگی درمانهای زیبایی نیز رواج بیشتری پیدا کردهاند. پس از پایان ارتودنسی، استفاده از ریتینر نقش اصلی را در تثبیت موقعیت جدید دندانها دارد. ریتینرها از حرکت مجدد دندانها جلوگیری کرده و به استخوانهای فک اجازه میدهند تا ساختار جدید دندانی را پشتیبانی کنند.
دوران بارداری یکی از حساسترین دورههای زندگی زنان است که نیاز به مراقبتهای ویژهای دارد. مراقبت هایی که برای حفظ سلامتیِ هم جنین و هم مادر ضروری هستند. سلامت دهان و دندان هم از این قائده مستثنی نیست و در این دوران اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا تغییرات هورمونی میتوانند منجر به دندان درد در […]نوشته درمان دندان درد در بارداری اولین بار در دندانپزشکی دکتر بنیانیان. پدیدار شد.
Posted: Wed, 07 May 2025 06:31:57 +0000 [source]
در ابتدا میتوانند باعث ناراحتی شده و مشکلات موقتی در گفتار ایجاد کنند، زیرا زبان باید به وجود براکتها عادت کند. همچنین، تمیز کردن این بریسها دشوارتر است زیرا ذرات غذا در پشت دندانها جمع میشوند که خطر تجمع پلاک را افزایش میدهد. بریسهای لینگوال (زبانی) در سطح داخلی دندانها قرار میگیرند و از نمای بیرونی قابل مشاهده نیستند. این نوع بریسها همان اثربخشی بریسهای سنتی را دارند اما از نظر زیبایی جذابتر هستند.
{این در حالی است که کودکان به سرعت از این مرحله عبور میکنند؛ چرا که نیازی به عصب کشی یا ترمیمهای اساسی دندانها ندارند. بعد از به اتمام رساندن مراحل ارتودنسی بزرگسالان، استفاده از ریتینر یا نگهدارنده برای بیماران ضروری است تا دندانها به حالت اولیه خود باز نگردند. در دندانپزشک خوب چه ویژگیهایی دارد؟ این نوع ارتودنسی از پلاکهای متحرک استفاده میکنند و آن را روی دندانهای شما قرار میدهند. پزشک متخصص، در زمانهای مشخصی پلاکهای جدیدی را در اختیار شما میگذارد تا دندانهایتان در طول زمان حرکت کنند و در جای مناسبی قرار گیرند. از زمانی که در طی سال ها گذشته تاکنون، تکنولوژی ها و تکنیک ها در حوزه ارتودنسی دندان رشد چشمگیری داشته اند، این علم تبدیل به یک فرصت جذاب برای بزرگسالان شده است. در این مقاله، با ما همراه باشید تا به شما ارتودنسی بزرگسالان را معرفی کرده و روش های مختلف آن را بررسی کنیم.
تا زمانی که دندانها سالم باشند و استخوان فک بتواند به درمان پاسخ دهد، ارتودنسی قابل انجام است. البته باید توجه داشت که سرعت حرکت دندانها در بزرگسالان نسبت به کودکان کمتر است و ممکن است مدت زمان درمان طولانیتر باشد. بیشتر پزشکان بر این باورند که بهترین زمان برای شروع درمان ارتودنسی دوران کودکی است، زیرا در این سن استخوان های فک نرم تر بوده و راحت تر می توان آن ها را شکل داد. البته این بدان معنا نیست که بزرگسالان نمی توانند از ارتودنسی بهره مند شوند. درمان ارتودنسی برای همه سنین مفید و مؤثر است و در هر سنی می توان آن را انجام داد. با این حال، هرچه سریع تر درمان آغاز شود، نتایج مطلوب تری حاصل خواهد شد.
دندانهای نامرتب و ناهماهنگ ممکن است لبخند فرد را کمجذاب کنند و باعث احساس ناراحتی در موقعیتهای اجتماعی بشوند. با ارتودنسی، این مشکلات بهطور مؤثری برطرف میشوند و فرد از لبخندی جذابتر برخوردار میشود. با تراز کردن دندان ها، تمیز کردن آنها آسان تر می شود و این امر می تواند از بروز مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان و بیماری های لثه جلوگیری کند. همچنین، اصلاح ناهنجاری های فکی می تواند به بهبود عملکرد جویدن و کاهش دردهای مفصلی کمک کند.
اگرچه مدت درمان مشابه بریسهای سنتی است، اما مزیت نامرئی بودن آنها، این روش را برای بسیاری از بیماران بزرگسال جذاب کرده است. برخلاف بریسهای فلزی، این الاینرها فاقد براکتهای تیز و سیمهایی هستند که میتوانند لثهها را تحریک کنند. علاوه بر این، بیماران میتوانند هنگام غذا خوردن آنها را بردارند و بدون محدودیت از وعدههای غذایی خود لذت ببرند. مطالعات نشان دادهاند که ۱۵٪ از بیماران استفادهکننده از الاینرها، آنها را برای مدت توصیهشده ۲۰ تا ۲۲ ساعت در روز استفاده نمیکنند که این امر منجر به نتایج نامطلوب میشود.
{درعینحال، بهدلیل ظاهر برجسته، کمتر توسط بزرگسالان ترجیح داده میشود. در دنیای دیجیتال امروز، نرمافزارهای دندانپزشکی نقش مهمی در مدیریت اطلاعات بیماران ایفا میکنند. از تاریخچه پزشکی گرفته تا اطلاعات مالی، همه این دادهها در این نرمافزارها ذخیره میشوند. اگر لثههای شما دچار بیماری باشند یا بافتهای لثه دارای استحکام کافی نباشند، نمیتوانند دندانها را در جای خود نگه داشته و درمان با شکست مواجه خواهد شد.
{به طور کلی، درمان ارتودنسی در بزرگسالان میتواند به تصحیح مشکلات ارتودنسی شامل فاصله بین دندانها، تراکم بیش از حد، برهمکنش نامناسب بین فکها و تورم لثهها کمک کند. همچنین، ارتودنسی میتواند به بهبود ظاهر و زیبایی دندانها و صورت کمک کند. اگرچه در دوران کودکی و نوجوانی رایجتر است، اما هیچ محدودیت سنی برای اصلاح مشکلات دندانی با این درمان وجود ندارد. بسیاری از بزرگسالان به دلایل مختلف از جمله بهبود ظاهر دندانها و تصحیح مشکلات گاز گرفتن، ارتودنسی میکنند.
در ایمپلنت دندان پایه از جنس تیتانیوم در درون استخوان فک قرار میگیرد و نقشی شبیه به ریشه دندان را دارا می باشد. بهترین سن ارتودنسی معمولاً در دوران نوجوانی است، اما ارتودنسی در 15 سالگی، ارتودنسی در 18 سالگی، ارتودنسی در سن 20 سالگی، و حتی ارتودنسی در سن ۲۵ سالگی نیز میتواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد. بعد از اعمال براکت بر روی دندان بیمار، لازم است که فرد هر ۴ یا ۸ هفته یک بار برای معاینه و انجام تنظیمات بعدی براکت، به پزشک خود مراجعه کند. به خاطر داشته باشید که این براکتها از چند ماه تا چند سال روی دندانهای شما هستند و باید در طول درمان، مواظب سلامت و بهداشت آنها و دندانهایتان باشید. قبل از انجام ارتودنسی سلامت دهان و دندان چیست؟ باید تمام دندانهای پوسیده ترمیم شوند و در نهایت تمام دندانها جرمگیری کنید.
درمانهای نوین در سن ارتودنسی برای بزرگسالان میتوانند نتایج شگفتانگیزی را به ارمغان بیاورند. برای اطلاعات بیشتر و مشاهده نتایج عالی، ادامه مطلب را حتماً مطالعه کنید. در نهایت، ارتودنسی برای بزرگسالان نهتنها به بهبود ظاهر دندانها کمک میکند، بلکه عملکرد و سلامت کلی دهان را نیز ارتقا میدهد. با پیشرفت فناوریهای جدید، درمانهای ارتودنسی برای بزرگسالان مؤثرتر، راحتتر و قابلدسترستر از همیشه شدهاند.
ارتودنسی در سن بالا می تواند یک سرمایه گذاری ارزشمند برای آینده ای روشن تر و لبخندی زیباتر باشد. با توجه به هزینه های نسبی بالاتر و مدت زمان طولانی تر درمان در سنین بالا، مشاوره با یک متخصص ارتودنسی برای انتخاب روش مناسب و برنامه ریزی دقیق از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با همکاری مناسب و رعایت توصیه ها، می توان به نتایج مطلوب و لبخندی زیبا و سالم دست یافت. همچنین، رعایت دقیق دستورات پزشک و تعویض منظم براکت ها و کش ها می تواند به تسریع روند درمان کمک کند. هر چند بهتر است که در سنین کودکی از ارتودنسی بهره برد اما در بزرگسالی نیز میتوان از مزایای منحصربهفرد آن استفاده کرد و نهایت لذت را برد.
برای برطرف کردن ناهنجاریها و مشکلات موجود در دهان میتوان روشهای مختلفی را انتخاب کرد. همچنین باید توجه داشت که اگر مشکلات دندانهای بیمار کم باشد، نیاز به جراحی نیست و میتوان بدون جراحی به نتیجه دلخواه رسید. انجام ارتودنسی در هر سنی قابل اجرا است و میتوان به این نتیجه رسید که این روش، یک روش درمانی بدون محدودیت سنی است.
مطالعات نشان داد که ۸۰٪ از بیماران استفادهکننده از بریسهای لینگوال از ظاهر نامرئی آنها رضایت دارند. خیر مشکلات مراتبط با نامرتبی دندان ها و فکین در هر سنی توسط ارتودنتیست برطرف می شود. اینطور نیست که یک دکتر جدا برای کودکان و یک دکتر جدا برای بزرگسالان داشته باشیم.
این ارتودنسی نیز از نوع ثابت استبا این تفاوت که به جای براکت فلزی از براکت های سرامیکی برای انجام آن استفاده می شود. بیمارانی که روی زیبایی دندان ها و چهره خود بسیار حساس هستند و نمیخواهند در چهره آن ها تاثیر گذار باشد از براکت های شفاف و زیبا همرنگ با دندان استفاه می کنند که زیر مجموعه همین نوع ارتودنسی است. افرادی که اقدام به ارتودنسی در سن 30 سالگی، ارتودنسی در سن 40 سالگی و ارتودنسی در سن پنجاه سالگی می کنند اغلب متقاضیان استفاده از این نوع هستند زیرا زیبایی چهره آن ها را تامین می کند. همانطورکه پیشتر گفته شد ارتودنسی بزرگسالان بسته به شرایط دندانهای افراد مختلف و با توجه به این موضوع که دندان افراد بزرگسال و استخوانهای آنها شکل گرفته است درمان طولانیتری را ممکن است طی کند.
به همین دلیل شاید اغلب افراد فکر میکنند ارتودنسی تنها مخصوص کودکان است. هر چند که این تصور تا حدودی درست است، اما بزرگسالان نیز به درمان های مختلف ارتودنسی نیاز دارند. یکی از متدوالترین روشهای ارتودنسی، روش فلزی است که در این روش براکتهای فلزی کوچکی را به جلوی دندانها متصل میکنند. در بین این براکتها، سیم محکمی را رد خواهند کرد که باعث حرکت دندانهای شما میشود.
این مراجعات تنها برای اطمینان از سلامت دندانها نیست، بلکه نقش تعیینکنندهای در جلوگیری از بازگشت دندانها به موقعیت قبلی دارند. در ماههای اول پس از برداشتن ارتودنسی، معمولاً توصیه میشود که بیمار ۲۰ تا ۲۲ ساعت در شبانهروز از ریتینر استفاده کند. پس از چند ماه، با صلاحدید دندانپزشک، این مدت کاهش یافته و ممکن است تنها شبها استفاده شود. خیر، ارتودنسی بهخودیخود باعث پوسیدگی نمیشود، اما عدم رعایت بهداشت دهان (مثل مسواک نزدن منظم) میتواند خطر پوسیدگی را افزایش دهد. این روش با استفاده از تکنیکهای پیشرفته، مدتزمان درمان را کاهش میدهد.
بزرگسالان باید بر اساس نیازهای خود و توصیه متخصص، بهترین روش را انتخاب کنند. یکی از اصلی ترین فواید ارتودنسی برای بزرگسالان، بهبود سلامت دندان ها و لبخند آنهاست. با اصلاح ترتیب دندان ها و جلوگیری از مشکلاتی مانند فشار نامتناسب بر روی دندان ها، توسط دندانپزشک متخصص ارتودنسی، می توان از بسیاری از مشکلات دندانی جلوگیری کرد. این شامل پیشگیری از سایش و فرسایش نامناسب دندان ها، کاهش مشکلات لثه و حتی کاهش احتمال ابتلا به بیماری های دهانی مانند پریودنتیت می شود.
به طور کلی، هیچ محدودیتی از نظر سن برای انجام ارتودنسی وجود ندارد و افراد در هر سنی می توانند از این درمان برای بهبود ظاهر لبخند و تنظیم دندان ها بهره مند شوند. نکته مهم این است که شرایط دهان و دندان، لثه ها، استخوان فک و سایر عوامل مؤثر در درمان باید به خوبی سلامت داشته باشند. ممکن است درمان ارتودنسی برای بزرگسالان پیچیدگی هایی داشته باشد، اما در نهایت می توان به نتایج عالی دست یافت. قبل از شروع درمان، لازم است که مشکلات دندانی و بیماری های لثه ای توسط یک متخصص ارتودنسی برطرف شوند تا نتیجه بهینه حاصل گردد. در نهایت، سن ارتودنسی در بزرگسالان بدون محدودیت سنی امکانپذیر است و میتواند نتایج قابل توجهی در بهبود ظاهر و سلامت دهان و دندان به ارمغان بیاورد. بنابراین، هر فردی در هر سنی که به دنبال بهبود وضعیت دندانهای خود است، میتواند با توجه به وضعیت سلامتی خود، از مزایای ارتودنسی بهرهمند شود.